Gott till kött,sallad och baugett.
Instruktioner
- Koka pastan i lättsaltat vatten, häll av men spar lite av vattnet.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Hacka lök och vitlök fint. Fräs ihop i lite olivolja ett par minuter. Tillsätt spenaten, och fräs ett par minuter till. Krydda med salt och peppar.
- Blanda mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Vispa ner idealmjöl. Koka upp under omrörning, och låt småkoka i fem-tio minuter. Smula ner 3/4 av getosten, och ungefär en dl riven parmesan. Om såsen blir för tjock, späd med det sparade pastavattnet.
- Blanda pastan med fräset, och häll i en smord ugnsform. Häll över såsen, och avsluta med att smula över resten av getosten.
- Gratinera i 200°C i ca 20 minuter, eller tills gratängen har fått fin färg. Servera som sidorätt till kött eller som ensamrätt.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar