Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med topping

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Något som föddes ur en frys/kylskåpsrensning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pastavatten och ha i en grönsaks- och en köttbuljongtärning. Tillsätt pastan, använder du spaghetti så bryt den i bitar.
  2. Under tiden fräs färsen i en stekgryta och tillsätt löken och rotfrukterna. Peppra och tillsätt de återstående buljongtärningarna, lite oregano samt svampen (med spad) och de krossade tomaterna. Låt småkoka medan pastan kokar. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Häll ner i en gratängform och platta till lite. Låt det svalna.
  4. Blanda gratängkryddan med creme fraichen och den rivna osten. Bred över gratängen och gratinera i ugn i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.