Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng, täckt med skinka

 
  • Serverar: 5-7 portioner
Skriv ut

En läcker gratäng som är täckt med skinka och fylld med tagliatelle, svamp, ärtor och ost. Rätten som i Italien kallas Garibladis hatt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka gul lök. Skiva svampen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa någon minut, utan att den tar färg. Tillsätt svampen och stek till eventuell vätska kokat in.
  3. Häll i ytterligare lite olivolja och stek svampen och vitlöken i 5 minuter. Salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken och ärtorna i 5-10 minuter. Häll över svamp och ärtor i en skål, rör i riven parmesanost.
  4. Smörj en ugnsform med smör. Kläd formen med skinkskivor så att de helt täcker formen och något ut lite över kanten. Vispa upp äggen. Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Låt pastan snabbt rinna av i ett durkslag.
  5. Häll över pastan i en stor skål, lägg i smör och blanda noga. Skär all ost i små tärningar. Tillsätt ägg, svamp, ärtor och ost i pastan. Smaka av med salt och peppar. Rör om och häll pastablandningen i ugnsformen. Vik in skinkskivorna som ligger över kanten på formen.
  6. Grädda i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp gratängen och skär den i portionsbitar. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.