En läcker gratäng som är täckt med skinka och fylld med tagliatelle, svamp, ärtor och ost. Rätten som i Italien kallas Garibladis hatt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka gul lök. Skiva svampen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa någon minut, utan att den tar färg. Tillsätt svampen och stek till eventuell vätska kokat in.
- Häll i ytterligare lite olivolja och stek svampen och vitlöken i 5 minuter. Salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken och ärtorna i 5-10 minuter. Häll över svamp och ärtor i en skål, rör i riven parmesanost.
- Smörj en ugnsform med smör. Kläd formen med skinkskivor så att de helt täcker formen och något ut lite över kanten.
Vispa upp äggen. Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Låt pastan snabbt rinna av i ett durkslag.
- Häll över pastan i en stor skål, lägg i smör och blanda noga. Skär all ost i små tärningar. Tillsätt ägg, svamp, ärtor och ost i pastan. Smaka av med salt och peppar. Rör om och häll pastablandningen i ugnsformen. Vik in skinkskivorna som ligger över kanten på formen.
- Grädda i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp gratängen och skär den i portionsbitar. Servera med sallad.
Publicerat den
4 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar