Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbados-Magnus krämiga kycklingsås till färsk pasta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ja, även dansbandssångare måste ju äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på pastavatten. Koka pastan under tiden enligt anvisning på paketet.
  2. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka strimlor. Skala och skär lök och vitlök fint. Dela chilifrukten på mitten och skär loss frön och fröfästen. Finhacka köttet.
  3. Hetta upp matfettet i en traktörpanna och låt grönsakshacket bli mjukt utan att ta färg. Tillsätt kycklingstrimlorna och bryn ett par minuter tills de får lite färg. Häll på tomatkross, tomatpuré och låt det småkoka i cirka 5-7 minuter.
  4. Häll i crème fraiche och låt såsen få ett uppkok. Smaka av såsen med salt, peppar och socker för syrans skull.
  5. Klipp ner bladen av en kruka basilika i såsen och servera genast till den nykokta färska pastan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • karinnygren 20 februari 2009

    Hela familjen vill gärna att det serveras igen! Undrar bara var tomatpurén tog vägen. Tog honung istället för socker

  • Lizen64 21 november 2009

    En smarrig och lättlagad rätt, vi kommer att göra den igen. Nästa gång kommer vi att hotta upp den med lite sambal. Betyg 4

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.