Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås av julskinkan

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna rätt gjorde jag idag, av resterna av julskinkan. Den blev jättegod. Gillades skarpt av kidsen som är rätt kräsna och gärna petar bort löken. Tror inte de märkte att det var lök i denna. Jag höftar mest när jag lagar mat, så mängderna är bara ett ca mått.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla skinkan i 0,5 cm tjocklek.
  2. Hacka en liten lök i små bitar.
  3. Stek skinka och lök i lite smör tills det får färg.
  4. Strö över lite mjöl, rör om och häll på grädde och mjölk.
  5. Rör i de strimlade soltorkade tomaterna och aivar reilsh.
  6. Låt puttra så det tjocknar lite.
  7. Rör i hop och häll i majs och broccoli. Fyll på med mjölk om det blir för tjockt.
  8. Kydda med svartpeppar, inget salt behövs. Låt puttra så allt är varmt.
  9. Serveras med pasta eller ris och färska tomater.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • liab 24 mars 2013

    Funkar inte bara efter jul! Riktigt god, tyckte hela familjen, fast jag fick servera broccolin bredvid.

  • lasse5012 3 januari 2014

    Tack! Mycket gott! Högsta betyg av alla i familjen!

  • miramamman 3 januari 2014

    Vad kul att ni gillar mitt recept, jag är ju inte nån som gör egna recept så att fler gillade detta är riktigt kul :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.