Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med bacon & champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God pastasås, enkel att variera med egna ingredienser som exempelvis rökt ost och en stark salami.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär baconet i mindre bitar och stek till önskad knaprighet. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skölj champinjonerna och skär i mindre bitar, stek med smör/margarin tills de fått en fin stekyta, krydda med vitlök, salt och peppar under stekningen.
  3. När champinjonerna nästan är klara, stek med den hackade löken tills den blivit mjuk & glansig.
  4. Sänk värmen, häll i mer smör/margarin i stekpannan och häll vetemjölet på svampen & löken, rör runt och tillsätt grädden. Häll i baconet. Tillsätt eventuellt mer vatten för önskad konsistens på såsen. Smaka av med kalvfonden.
  5. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.