Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med citron rökt lax och dill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Både smaken och pastans gröna färg gör sig väldigt bra tillsammans med den rökta laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på pastavattnet.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket ca 2 minuter i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt crème fraiche och rör om. Späd med vattnet, lägg i buljongtärningarna och blanda tills såsen blir jämn och slät.
  3. Rör ner pressad citron och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Strimla laxen. Lägg ner den i såsen och låt koka upp. Häll såsen över pastan och lägg i hälften av dillen. Rör om försiktigt och strö sedan över resten av dillen. Servera genast, gärna tillsammans med ett glas vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.