Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag 6 timmar 45 minuter
Skriv ut

En härlig pastasås med kyckling! Smaker från dom härliga kryddorna från Asien så som curry och cayennepeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kyckling och finhacka löken. Sätt en stekpanna med hög kant eller en gryta på plattan och tillsätt en klick smör och lite rapsolja. När det har smält så stek först kycklingen tills den har fått färg i medel värme. Tillsätt sedan löken och stek den mjuk. Häll i kokosmjölken och saft från en halva av limen. Pressa vitlöken i blandningen. Ta en nypa salt och en nypa svartpeppar. Tillsätt först små mängder av kryddorna, annars blir det direkt för starkt. Man kan tillsätta resten av limen för att lyfta fram smaken mer. Blir det för starkt så kan man spä ut det med mjölk.
  2. Låt det puttra tills pastan är klar. Självklart går det med vilken pasta som helst!
  3. Tips! Tillsätt lite hackad paprika och purjolök. Kan även användas som soppa genom att tillägga lite mer mjölk!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.