Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås a´la Österåsen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god vegetarisk pastasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs morötterna i olja i en kastrull i 3 minuter. Tillsätt aubergine och gul och vit lök, fräs ytterligare i 2 minuter. Blir det torrt och vill brännas så tillsätt 2-3 msk vatten och låt grönsakerna koka mjuka. Tillsätt tomater, purjolök och svamp.
  2. Fräs ihop och tillsätt mjölk, grädde, buljongpulvret, örtkryddan samt vitlökspepparen. Låt det puttra i 5 minuter. Tillsätt maizena utblandat med 2 msk kallt vatten och blanda i lite i taget tills du tycker det är en bra konsistens.
  3. Krydda eventuellt med mer örtsalt tills du tycker det smakar bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.