Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås på färska tomater

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lättlagad pastasås, men så otroligt god! Den smakar som om den skulle komma direkt från Italien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs både lök och vitlök varsamt i olivolja, löken ska inte få färg.
  2. Skär under tiden tomaterna i grova bitar. Vi skalar inte tomaterna, utan delar dem bara i halvor, skär bort det lilla "fästet" och skär grovt.
  3. Lägg ner tomatbitarna i löken och låt allt koka upp. Blanda i rikligt med finskuren basilika men bara lite rosmarin. Slå på torrt vitt vin och smaksätt med salt, socker och lite nymald svartpeppar.
  4. Låt såsen koka upp och så koka under lock i 15 minuter, sedan 5-10 minuter utan lock så att såsen blir lite tjockare i konsistensen. Rör om då och då. Smaka av. Blanda sist ner lite mer strimlad basilika.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • FlikkanElle 24 april 2011

    Det lät riktigt gott måste testas :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.