- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Lättlagad pastasås, men så otroligt god! Den smakar som om den skulle komma direkt från Italien.
Instruktioner
- Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs både lök och vitlök varsamt i olivolja, löken ska inte få färg.
- Skär under tiden tomaterna i grova bitar. Vi skalar inte tomaterna, utan delar dem bara i halvor, skär bort det lilla "fästet" och skär grovt.
- Lägg ner tomatbitarna i löken och låt allt koka upp. Blanda i rikligt med finskuren basilika men bara lite rosmarin. Slå på torrt vitt vin och smaksätt med salt, socker och lite nymald svartpeppar.
- Låt såsen koka upp och så koka under lock i 15 minuter, sedan 5-10 minuter utan lock så att såsen blir lite tjockare i konsistensen. Rör om då och då. Smaka av. Blanda sist ner lite mer strimlad basilika.
Publicerat den
19 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det lät riktigt gott måste testas :)