- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Knappt ens ett recept och alla fattiga studenter kan detta recept, men för dem som inte känner till denna enkla, snabba och sunda måltid tänkte jag lägga ut receptet. Rekommenderas varmt som matlåda då den inte blir förstörd i mikron.
Instruktioner
- Grundrecept: Töm burken i en kastrull, salta och koka upp. Sänk sedan temperaturen och rör om tills det puttrar. Låt det puttra tills det inte ligger någon lättflytande vätska högst upp.
- Varianter:
- Tillsätt t.ex en eller flera av följande (experimentera med vad du har hemma/är billigt för säsongen):
- Chili
- Majskorn (burk eller fryst)
- Champinjoner (burk)
- Rivna morötter (billigt och nyttig utfyllnad som inte ger smak med bra konsistens)
- Kidneybönor (burk, tillsätt sent annars kokar de sönder)
- Kryddor efter smak, t.ex oregano och vitlök.
- Tips:
Gör storkok på 5-8 burkar åt gången och frys in i portionsförpackningar som t ex plastpåsar eller burkar efter att det har svalnat. I kombination med snabbmakaroner är det den snabbaste lagade maten (som fortfarande smakar nylagad) jag hittills stött på. Dessutom fungerar den förhållandevis bra i mikron på jobbet.
Går även att ha som tillbehör till tacos e t c.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lite stekt bacon & kokt pasta till så blir det nog gott!