Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.
Instruktioner
- Kryssa tomaterna, sänk ner dem i kokande vatten och låt koka en kort stund. Spola av dem med kallt vatten, skala, kärna ur och hacka dem.
- Finhacka morötter och selleri. Skala och skär det i ca 1 cm tjocka kuber. Vänd dem i mjölet.
- Hetta upp oljan i en stor panna, stek köttet gyllenbrunt under omrörning. Ta upp köttet. Hetta upp smöret och tillsätt tomaterna, morötterna, sellerin, löken och vitlöken och låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt köttet, kryddorna och de bägge buljongerna. Täck med ett lock och låt sjuda under svag värme ca 20 minuter. Ta av locket och låt koka ytterligare 20 minuter. Rör ihop citronsaften och mascarponen och smaka av med det.
- Gremolata: Blanda persilja, vitlök och citronskal. Strö 2 msk av gremolatan över såsen, servera resten i en skål bredvid.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar