Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.
Instruktioner
- Skär oxköttet i 4 cm långa strimlor. Ansa fänkålen och dela den på längden. Strimla fänkålen fint.
- Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skala och finhacka moroten och sellerin. Hetta upp 4 msk olivolja i en stor gryta, bryn köttet runtom och ta sedan upp det.
- Hetta upp resten av oljan i grytan. Tillsätt fänkål. lök, vitlök, selleri och svamp och fräs under omrörning.
- Häll i rödvinet, rör om. Tillsätt köttet, oxbuljongen, grönsaksbuljongen, de passerade tomaterna och burktomaterna liksom salt, peppar, timjan, salvia och lagerblad. Koka i 30 minuter på medelvärme.
- Förväll pärllökarna i hett vatten, spola av kallt och skala. Tillsätt dem i grytan och låt koka ytterligare 15 minuter.
- Smaka av den mustiga oxköttssåsen med parmesan och balsamvinäger.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar