Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasallad med räkor, tonfisk och Rhode Islanddressing

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod pastasallad som jag gärna bjuder på när vi har kalas. Lika god till vardags som till fest. Kalorisnål dessutom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastaskruvarna eller annan pasta enligt beskrivning på paketet.
  2. När pastan kokt färdigt: Lägg pastan i en sil och skölj den i kallt vatten tills den blir riktigt kall, låt den rinna av väl. Lägg pastan i en stor salladsskål..
  3. Dressing: 2 msk olivolja och 2 msk vatten Krydda med italiensk salladskrydda. Slå dressingen över pastan och rör om väl. Låt stå och dra medan du skär upp övriga ingredienser.
  4. Salladen: Tvätta och skär paprikan i skivor. Skär isbergssalladen i bitar. Skär purjolöken och rödlöken i tunna skivor Skär gurkan i stavar eller små bitar. Dela tomaterna i halvor.
  5. Sila bort oljan från tonfisken och tillsätt tonfisken i pastan. Lägg i räkor, sallad, gurkbitar, tomater, purjolök, ärtor, majs o paprikablandningen i pastan och rör om väl.
  6. Dekorera pastasalladen med ägghalvor, tomater, gurkstavar, rödlöksringar, citronklyftor samt dillkvistar. Låt stå kallt några timmar, innan serveringen.
  7. Rhode Islands dressing: Blanda ihop alla ingredienserna och rör om väl.
  8. Bjud Pastasalladen med vitlöksbröd eller rosenbullar och smör och ost till. Smakar MUMS! Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.