Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasallad med frukt och grönt

(1 kommentar)  
Pastasallad med frukt och grönt Pastasallad med frukt och grönt
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag fick i uppdrag att fixa en pastasallad till en gemensam grillkväll.. Jag klurade lite på vad jag skulle ha i medans jag strosade runt i affären, och kom hem med ingredienserna nedan... Jag tog tyvärr bilden innan jag strött över halloumi och persilja, eller kommit på att jag glömt örtagårds dressingen.. haha Tipsar om att det går att byta ut pastan mot små halverade kokta färskpotatis.. Även fetaost i blockform (den är så mycket godare och krämigare) är god att smula över, eller mozzarellabollar! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Medans pastan kokar gör du dressingen/vinägretten enligt anvisningen på förpackningen, eller så gör du din egen dressing/vinägrett. Spola av den färdig kokta pastan med kallt vatten, så den blir helt kyld. Blanda valfri mängd av dressingen/vinägretten med pastan. Jag skriver valfri för jag gillar inte när det blir för “suggit” Jag har i så pass mycket att pastan inte klibbar ihop. och får lite smak av dressingen! Skiva halloumi i tunna skivor och grilla den några minuter på var sida. Dela sedan var skiva i tre delar.
  2. Halvera sockerärtorna, dela rädisorna och tomaterna i halvor eller båtar beroende på storlek. Skiva ner gurkan i lagom bitar och fin strimla röd löken. Tärna melonen, mangon och nektarinerna, och slutligen grov hacka persiljan. Blanda ihop frukten och grönsakerna med pastan och toppa till sist med halloumi och persilja. Gillar du inte halloumi eller vill skippa det momentet går det lika bra att hyvla/riva över parmesanost! Servera till grillat med en god kal sås till eller käka pastasalladen som den är!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pygge70 10 april 2014

    Man kan oxå blanda ner pesto i pastan. Göttans =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.