Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med grönkål

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Grönkål är gott o nyttigt, passa på och njut då det finns färsk att köpa.

Ingredienser

Instruktioner

Grovhacka valnötterna. Rosta dem lätt bruna i het stekpanna, ta upp och lägg undan. Smält smör i stekpanna, helst wok-panna. Fräs den sköljda hackade färska grönkålen tillsammans med vitlök ett par minuter. Skär tomaterna i strimlor, tillsätt dessa. Strö över mjölet, och späd med gräddmjölk, lite i sänder. Tillsätt örtsalt och låt småputtra 5-10 min. Tillsätt osten samt de gröna ärtorna. Då osten smält och ärtorna blivit genomvarma är såsen klar. Tillsätt valnötterna direkt innan servering. Servera med nykokt fullkornspasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.