Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med räkor och lök a´la Ankar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jätte gott och enkelt. Om man vill så går det lika bra med motsv. mängd färdigskalade räkor. Tre olika sorters lök, honung och räkor gör denna sås så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Strimla purjon. Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken. Dela paprikan i ringar och tomaterna i skivor.
  2. Fräs purjon, löken och paprikan i olivolja. Smaksätt med curry. Blanda ner grädde och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt de skivade tomaterna och låt såsen koka ihop så att den blir lagom tjock.
  3. Lägg i räkorna och hetta upp alltsammans utan att koka, för då blir räkorna sega.
  4. Servera med nykokt pasta .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.