Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med tonfisk och tomater

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God, snabblagad pastasås som dessutom är snäll mot plånboken. En vardagsrätt som också går att göra lite festlig till helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla purjolöken. Om den är väldigt stor, räcker det med 2/3 av purjolöken. Se till att få med det gröna, det blir finast! Hacka löken. Fräs purjolök och lök mjuka i smör eller margarin i en gryta. Pressa ner vitlöksklyftan och låt fräsa med. Lägg i tonfisken med hjälp av en gaffel. Fördela inte den för fint, utan låt den få vara i lite större bitar. Rör om och låt fräsa med. Om röran har blivit torr, lägg i lite smör eller margarin i botten och låt smälta innan du strör över 4-5 msk vetemjöl och rör om. Häll i crème fraichen och rör om. Tillsätt mjölk, gärna standardmjölk, lite i taget. Rör om och låt såsen koka upp och tjockna. Häll på mer mjölk tills du tycker det blir en lagom tjock pastasås. Krydda med salt (börja med 1 tsk) och svartpeppar (ganska rikligt). Skär tomaterna i mindre bitar, med skalet på, och lägg ner i den avsmakade såsen. Låt allt bli varmt. Servera med tagliatelle eller annan valfri pasta.
  2. För att göra maträtten lite festligare och få in ännu mer medelhavskänsla: Häll lite olivolja över pastan. Garnera pastasåsen med svarta oliver. Ät ett gott bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mrsmad 25 oktober 2009

    Helt enkelt jättegott ,rekomenderas. Både mannen och barnet älskade den här såsen.

  • Anna-Malin 25 oktober 2009

    Tack för kommentaren! Kul att receptet uppskattades.

  • tina23 19 mars 2010

    sjuktgott! gör detta recepte hur ofta som hellst, till och med folk som inte gillar tonfis tycker om dennan såsen :))

  • Rosita68 26 maj 2010

    Väldigt gott och lätt att göra. Jag blandade i ca 1 dl chilisås också. MUMS! Saknade lite mer att tugga på så nästa gång ska jag blanda i stekta champinjoner.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.