Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastrami på lax med jordärtskocka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rulla bitar av laxfilé i pepparmix och halstra i en het, torr panna. Passar på buffébordet eller som entrérätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med purén: Skala skockorna och lägg dem direkt i iskallt vatten med lite pressad citron så undviker man att skockorna blir bruna.
  2. Skär jordärtskockorna i grova bitar och lägg i en kastrull. Slå över grädde och mjölk och koka skockorna mjuka, cirka 10 minuter.
  3. Mixa skockor, grädde och mjölk till en slät puré. Tillsätt smör och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Skär jämna bitar av laxfilén.
  5. Blanda ströbröd, pepparmix, chili och flingsalt. Vänd laxbitarna runt om i blandningen Låt laxen bli rumstempererad innan den ska stekas.
  6. Stek de panerade laxbitarna snabbt runt om på hög värme i torr stekpanna. Det är viktigt att laxen inte bli genomstekt utan har kvar en ordentlig kärna i mitten.
  7. Fördela jordärtskockspurén i djupa skålar, lägg en bit halstrad lax ovanpå och toppa med tunna strimlor av grönt äpple och en dillvippa.
  8. OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.
  9. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.