Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad grönsakspaté

 
Skriv ut

Mycket god och lättlagad grönsakspaté.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär morot och selleri/palsternacka i bitar. Koka dem så mjuka att de går att mixa. Koka sedan broccolin för sig. Låt grönsakerna rinna av. Kör morot och selleri tillsammans till puré i matberedare. Lägg över i en skål. Kör broccolin till puré.
  2. Blanda morots- och selleripurén med 4 ägg, 2 msk grädde, salt och lite nymalen peppar.
  3. Blanda broccolipurén med 2 ägg, 1 msk grädde, ½ tsk salt och lite peppar. Smörj en 1 ½ liters form väl. Häll först i ett lager morotspuré, sedan broccolipurén och överst ett lager morotspuré.
  4. Täck formen med aluminiumfolie och stick några hål i folien. Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. Låt svalna något innan patén stjälps upp.
  5. Servera med crème fraiche och löjrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.