Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Läcker och lättlagad paté som gör succé både som förrätt och på buffébordet. Kan även serveras varm som huvudrätt direkt ur formen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj en avlång ugnssäker form, 1 1/2 liter. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten. Skär laxen i bitar och lägg dem i en matberedare. Kör till en färs. Rör ner ägg, salt, grädde, potatismjöl och cayennepeppar. Kör till en slät smet. Häll över smeten i en bunke och vänd ner räkorna. Lägg hälften av smeten i formen. Lägg på musslorna. Täck med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-55 min. Tina spenaten till såsen. Blanda spenat, crème fraiche, gräslök och dill. Smaksätt med salt och peppar. Skär patén i skivor. Servera såsen till och gärna en citronklyfta att pressa över.
  2. Tips: Att mäta paténs innertemperatur är ett bra sätt att kontrollera om den är färdiggräddad. Innertemperaturen ska vara 75º.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missFBK 5 april 2010

    Har du gjort denna patén många ggr så att du vet att mängderna är perfekt? Jag ska nämligen göra ett kalas och har inte råd att provlaga rätterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.