Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispaté

 
Potatispaté Potatispaté Potatispaté
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Potatispatén passar på buffébordet. Servera den gärna tillsammans med parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver. Kall marinerad fläskfilé eller kycklingfilé passar också utmärkt till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Skala och skiva potatisen. Blanda persilja, oregano, pressad vitlök, salt, peppar och ost.
  3. Smörj en avlång brödform och varva potatis och ostblandningen i formen. Ev klä den med bakplåtspapper.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken. Grädda i ca 1½ timme tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
  5. Stjälp upp patén och skiva den. Garnera med färska örter. Servera parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver till.
  6. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.