Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paté med smak av valnöt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Paté är en festlig förrätt eller en lätt kvällsrätt. Servera gärna med lite rostat bröd och äppelmos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en avlång bakform, ca 1 l, med bakpapper. Mal kycklinglevern fint i matberedare. Den ska bli så slät som möjligt. Tillsätt ägg, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaksätt med salt och peppar. Häll i grädde och ev portvin genom röret medan beredaren är igång. Stäng av så fort smeten är blandad. Grovhacka valnötterna och förväll dem ca 5 min. Rör ner dem i smeten och häll upp i formen. Grädda i vattenbad ca 60 min. När patén har svalnat kan den med fördel vila i kylen över natten innan den serveras.
  2. Laga mat i vattenbad: Ställ formen med maträtten i en långpanna som placeras i nedre av ugnen ca 175-200° Häll hett vatten i pannan. Om det behövs fyll på vatten efter hand.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.