Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltgurka

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Jättegott till kött, fisk, patéer och också på smörgås kanske till leverpastej.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala gurkorna, klyv på längen och dela mitt itu. Koka upp 2 liter vatten med saltet och lägg i gurkbitarna. Koka 1-2 minuter. Ta upp gurkan. Häll bort vattnet.
  2. Koka en lag av ättika, vatten och socker. Häll lagen het över gurkorna. Låt stå ett par dagar.
  3. Sila av lagen, koka upp på nytt och häll den het över gurkorna, som lagts i burkar. Håller flera veckor i kylen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.