- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Bortglömd (?) gammal svensk klassiker gjord på råvaror man oftast har hemma. Brunch-favvis hemma hos oss, funkar även till vickning!
Instruktioner
- Skär potatis och skinka i centimeterstora kuber.
Hacka lökarna och persiljan.
- Stek först potatisen i smör. Lägg upp på ett fat.
Stek löken utan att den tar färg. Blanda den med potatisen.
- Höj temperaturen och stek skinktärningarna.
Blanda ned potatisen och löken med skinkan, som till en pyttipanna.
- Krydda med salt och peppar och smaka av. Håll varmt.
- Stek slutligen äggen som du vill ha dem. Jag vill ha mina stekta endast på en sida :)
- Lägg upp två ägg per person utåt kanterna på en tallrik.
Lägg upp skinkröran mellan äggen.
Strö den hackade persiljan över skinkröran.
- Serveras helst med en kall öl till!
Publicerat den
30 september 2008
Skriv kommentar