Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Patentlåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Bortglömd (?) gammal svensk klassiker gjord på råvaror man oftast har hemma. Brunch-favvis hemma hos oss, funkar även till vickning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatis och skinka i centimeterstora kuber. Hacka lökarna och persiljan.
  2. Stek först potatisen i smör. Lägg upp på ett fat. Stek löken utan att den tar färg. Blanda den med potatisen.
  3. Höj temperaturen och stek skinktärningarna. Blanda ned potatisen och löken med skinkan, som till en pyttipanna.
  4. Krydda med salt och peppar och smaka av. Håll varmt.
  5. Stek slutligen äggen som du vill ha dem. Jag vill ha mina stekta endast på en sida :)
  6. Lägg upp två ägg per person utåt kanterna på en tallrik. Lägg upp skinkröran mellan äggen. Strö den hackade persiljan över skinkröran.
  7. Serveras helst med en kall öl till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.