- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Här ett recept på goda och nyttiga "frallor" med lågt GI.
Receptet är hämtat ur boken Pauluns GI-månad.
Instruktioner
- Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke. Häll i havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om. Låt stå under duk på ett varmt ställe i 10-15 minuter, tills det kommer upp små bubblor från degen. (Tips: Du kan ställa skålen i vattenbad i diskhon, men se till att det inte blir för varmt.)
- Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget. I början går det bra med trägaffel, men mot slutet kan du bearbeta degen med händerna. Häll i oljan i slutskedet av knådandet. Degen ska vara ganska lös, men lossna från händerna och skålkanterna.
- Forma små bullar (ca 20 st), platta till dem och ställ dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen på 225 graders värme i 12 minuter.
Publicerat den
11 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
helnöjd! kommer göras många gånger här =)