Pavlova är en klassisk nyzeeländsk marängtårta. Tårtan har fått sitt namn efter den ryska ballerinan Pavlova som besökte Nya Zeeland på 1920-talet. Här en rulltårta av tårtan. Vispgrädde och kiwi bör inte blandas därför ligger den skivade frukten bara som dekoration.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och vik upp kanterna så det bildas en form 30 x 40 cm. Klipp jack i hörnen så går de lättare att forma.
- Vispa äggvitor och ättika i en ren och torr skål tills det blir som raklödder.
- Tillsätt hälften av sockret, lite i taget under fortsatt vispning.
- Blanda resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget.
- När allt socker är tillsatt och det är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret.
- Grädda mitt i ugnen tills ytan fått lite färg, ca 15 minuter.
- Ta ut långpannan, sockra lite på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Dra bort papperet och låt kakan svalna.
- Vispa grädden till ganska hårt skum. Ta undan lite av grädden till att dekorera med och bred resten över kakan. Fördela skivade jordgubbar över.
- Rulla samman ganska löst och lägg på ett serveringsfat. Spritsa gräddrosor och dekorera med kiwi.
- Receptet kommer från boken Bakgrunder.
Publicerat den
20 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Såå god tårta! Jag fick tyvärr inte tag på några färska jordgubbar men jag blandade frysta (tinade) jordgubbar, hallon och blåbär i grädden. Det blev så fint med rosa grädde! Jag var rädd att det skulle vara svårt att rulla ihop tårtan, att den skulle spricka eller så, men icke. Det gick lätt som en plätt och blev fint och framförallt GOTT! Tack för receptet!
Det var roligt att höra - Jätte Härligt att det smakade Gott och att baket lyckades för dig!! God Jul & Gott Nytt År!! :))