Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova med citronkräm

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Av frukt och bär är det enkelt att göra en riktigt läcker dessert. Maräng tårtan med kiwi och jordgubbar, eller vad som finns hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa lite till. Sikta över majsstärkelse och tillsätt vinäger. Blanda försiktigt.
  2. Rita en cirkel på ett bakpapper, ca 22 cm i diameter, och lägg papperet på en plåt. Bred ut marängensmeten i cirkeln.
  3. Grädda mitt i ugnen 125 grader 1 timma och 30 minuter.
  4. Låt pavlovan svalna något och dra sedan bort papperet. Låt svalna helt.
  5. Blanda yoghurt, lemon curd och florsocker i en bunke. Ställ yoghurtblandningen kallt tills det är dags att lägga ihop tårtan.
  6. Halvera jordgubbarna och skiva kiwi. Bred yoghurtblandningen på pavlovan. Garnera med jordgubbar och kiwi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.