Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova med lime- och passionscurd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festlig pavlova med en fyllning av lime- och passionscurd som toppas med grädde och exotisk frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken ska gå att vända upp och ner. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda försiktigt i maizena.
  3. Häll marängsmeten i en sprits- eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar ca 12 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ytterligare ett eller två varv med högra kant runt bottnarna.
  4. Grädda i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen om den verkar krämig, grädda 10-15 minuter till. Låt svalna på galler.
  5. Koka upp vatten i en stor kastrull till en vattenbad för curden. Passera innanmätet från passionsfrukterna genom en sil (skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott så att saften rinner ut och att kärnorna stannar kvar)
  6. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och limeskal. Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna.
  7. Vispa grädden och skär de exotiska frukterna i tjusiga bitar. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukt.
  8. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.