Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlovatårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Australiens nationalrätt. Det finns ju färdiga marängbottnar att köpa om man vill förenkla det. Men gott är det, vilket som.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna och vinägern till hårt skum. Häll i sockret lite i taget och vispa tills sockret är löst. Vänd försiktigt ned majzenamjöl, vaniljsocker och salt.
  2. Klicka ut smeten i en stor oval ring på en smord plåt eller bakplåtspapper och grädda i 125° 3-4 timmar. Låt ev kransen stå kvar i ugnen över natten i 75° med luckan lite på glänt.
  3. Strax före servering fylls kransen med grädden och garneras med bär och frukt skuret i fina bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matmymlan 24 augusti 2009

    När jag ätit en riktigt god Pavlova har det förklarats för mig att den ska stå just över natten i ugnen, kul med ditt recept :-) Ingen krämfyllning ser jag, vad brukar du hitta på med alla äggulorna? Pasta kanske? :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.