En cobbler är ett mellanting mellan paj med mjukt "skal" och en pudding. Det här är ett amerikansk recept på en klassiker. Serveras med fördel med en kula vaniljglass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C och smörj en glasform på c:a 25 cm.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och 2/3 av sockret till en vit och fluffig smet.
- Ta en ren skål och blanda mjöl, bakpulver och resten av sockret.
- Sikta ner mjölblandningen i smeten och blanda försiktigt så att inte fluffet sjunker samman. Blanda mjölken och det smälta smöret så att smöret svalnar och rör ner blandningen lika försiktigt i smeten.
- Sprid ¾ av smeten jämnt i i botten och på sidorna av formen.
Använder du konserverade persikor så låt dem rinna av ordentligt innan du använder dem, men spara lagen.
- Lägg i de skivade persikorna och skeda över resten av smeten på toppen. Häll fruktlagen eller vattnet över och sprinkla över kanel och socker.
- Baka av i 180°C i 45 - 50 minuter eller tills kakan känns genombakt när du sticker den med en trästicka. Blir den för mörk kan du köra enbart undervärme de sista minuterna.
- Frukt och fruktlag kommer att lägga sig i botten av kakan under bakningen.
Publicerat den
1 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar