Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

PEACH MELBA

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här klassiska desserten skapades i sekelskiftets kulinariska Londonmiljöer. Skapelsen tillägnades en av dåtidens mest framgångsrika sångerskor – Dame Nellie Melba från Melbourne i Australien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt persikohalvorna rinna av väl. Skölj och rensa jordgubbar eller hallon. Om de är frysta, låt dem tina en aning. Kör jordgubbar eller hallon till puré i en matberedare. Tillsätt florsocker och vatten, så att purén blir lagom tjockflytande.
  2. Lägg mandeln i en torr stekpanna och rosta den. Var försiktig så att den inte bränns. Lägg persikohalvorna på vackra assietter eller i serveringsglas och placera en skopa vaniljglass vid sidan av persikohalvorna. Häll bärpurén över persikor och glass och garnera med rostad mandel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mordikitten 5 november 2010

    Makalöst gott, härligt kitschiga färger. Alla gäster som bjudits på detta har älskat den. Vi gör såsen med hallon, har inte provat jordgubbar ännu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.