Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pebernødder

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett absolut måste på det danska kaffebordet till jul. Danskarna älskar sina pebernødder som är en variant på våra pepparkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C och mät upp alla ingredienser.
  2. Rör samman socker och smör och tillsätt ägget.
  3. Kryddor och bikarbonat blandas i mjölet.
  4. Blanda samman sockermassan och mjölblandningen och knåda väl.
  5. Rulla degen till lillfingertjocka "korvar" och skiva upp dem i 1½ cm tjocka "slantar".
  6. Rulla kulor av slantarna och platta till dem en aning med ett finger och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och baka av c:a 10-12 minuter tills de är lagom bruna.
  7. Vill man göra pepparkaksbiscotti går det bra att baka av rullarna som de är utan att "slanta upp" dem. Tänk i så fall på att de måste skivas upp till biscotti medan de fortfarande är varma, annars blir det bara smulor av alltihop. Efter uppskivningen ska de torkas i 100-gradig ugn c:a 30 minuter eller tills de är torra. Håll koll på dem.

Kommentarer (2)

  • Tine 22 januari 2010

    jag provade receptet Pebernødder och Familjen åt nästan tomt direkt, Tur att de är snabba att göra, och sååå goda Tack än en gång för ett topp recept ! Tine

  • sikaal 4 februari 2011

    Jättegoda! Kryddiga och sköra! Lättbakade! Rekommenderas Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.