Ett absolut måste på det danska kaffebordet till jul. Danskarna älskar sina pebernødder som är en variant på våra pepparkakor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C och mät upp alla ingredienser.
- Rör samman socker och smör och tillsätt ägget.
- Kryddor och bikarbonat blandas i mjölet.
- Blanda samman sockermassan och mjölblandningen och knåda väl.
- Rulla degen till lillfingertjocka "korvar" och skiva upp dem i 1½ cm tjocka "slantar".
- Rulla kulor av slantarna och platta till dem en aning med ett finger och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och baka av c:a 10-12 minuter tills de är lagom bruna.
- Vill man göra pepparkaksbiscotti går det bra att baka av rullarna som de är utan att "slanta upp" dem. Tänk i så fall på att de måste skivas upp till biscotti medan de fortfarande är varma, annars blir det bara smulor av alltihop. Efter uppskivningen ska de torkas i 100-gradig ugn c:a 30 minuter eller tills de är torra. Håll koll på dem.
Publicerat den
26 november 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
jag provade receptet Pebernødder och Familjen åt nästan tomt direkt, Tur att de är snabba att göra, och sååå goda Tack än en gång för ett topp recept ! Tine
Jättegoda! Kryddiga och sköra! Lättbakade! Rekommenderas Lena