Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pecannötpaj

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Så underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret. Finfördela fettet med en gaffel eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i pajformen och låt den vila i kylskåp medan du gör fyllningen.
  4. Blanda mjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa äggen. Blanda ner äggen och sirapen i mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. Rör ner pecannötterna.
  5. Häll smeten i pajskalet. Grädda i ca 50-55 minuter. Prova med en sticka när smeten stelnat, den ska fortfarande vara mjuk, men utan att klibba.
  6. Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

Kommentarer (4)

  • Tova-Clara 29 april 2008

    Denna paj gjorde jag i helgen och den är väldigt god tillsammans med vaniljglass. Kanske kan man dela lite på pecannötterna för dom är lite stora.

  • flabban 30 april 2008

    När jag läste receptet, var det ju bara ett måste, att prova det direkt. Så fram med bunke och ingredienser, och upptäcker att jag inte har pekannötter. Jag får ihop 4 dl blandade hasselnötter, sötmandel och valnötter. Nästa dilemma, ingen mörk sirap, tog ljus sirap och bytte ut en hälften av strösockret mot farinsocker. Baka, grädda, vänta och så, avnjuta. Helt fantastisk god. Jag förstår att med de rätta ingredienserna blir den enastående god. En favorit med högsta betyg.

  • sandragriffin 2 april 2010

    Jag prövade att göra detta, men jisses va mycket sirap. blev inte alls bra och alldeles för söt, tog 2 h och 30 minuter i ugnen på 175 grader för annars rann det bara sirap rakt ur den. Usch nej, detta gör jag inte om.

  • monigold 2 juni 2010

    Pajen blev väldigt söt med all sirap och socker. Den kommer nog att räcka länge, för man behöver bara ta en liten bit för att bli nöjd. Med en klick vaniljglass till så blev den jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.