Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pecorino- och citronköttbullar med risoni

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Läckra köttbullar med en god medelhavssmak av citron och pecorino. Köttbullarna kan lagas i förväg - de är lika goda dagen efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsen, löken, vitlöken, det rivna citronskalet, hälften av dillen samt pecorinon i en skål, blanda och salta och peppra. Provstek en bit av färsen för att kolla kryddningen. Rulla till små fina köttbullar ca 40 st. Stek köttbullarna i lite olja tills de blivit gyllenbruna.
  2. Koka under tiden risonin enligt anvisning på förpackningen. Ringla lite olivolja över risonin och tillsätt citronsaft. Salta och peppra. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, salta och peppra.
  3. Häll pastan i en serveringsskål och lägg köttbullarna ovanpå, ringla över dressingen och garnera med rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.