Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekan- och sirapsmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lönnsirap och pekannötter är en klassik kombination och var passar det bättre än i dessa lätta, saftiga muffins toppade med krämig, smörig glasyr och karamelliserade pekannötter. Försök att hitta den mörkare bärnstensfärgade lönnsirapen, Den har intensiv smak som kommer till sin rätt i de här luftiga muffinsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
  2. Vispa ihop smör och socker i en skål och rör sedan ner sirapen. Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt mjölet och rör om. Vänd ner nötterna. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda i cirka 17 minuter tills de reser sig och är gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Lägg över på galler.
  3. Häll strösockret i en kastrull och tillsätt 2 msk vatten. Hetta upp långsamt under omrörning tills sockret smält och lösts upp. Öka värmen och koka cirka 6 minuter tills sockermassan får en ljus gyllene färg. Lägg ut nötterna på en bakpappersklädd plåt och skeda sockermassan över en nöt i taget. Låt svalna.
  4. Garnering: Vispa smör, lönnsirap och florsocker i en skål till en fluffig konsistens. Fördela glasyren över muffinsen och toppa med en karamelliserad pekanhalva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.