Lönnsirap och pekannötter är en klassik kombination och var passar det bättre än i dessa lätta, saftiga muffins toppade med krämig, smörig glasyr och karamelliserade pekannötter. Försök att hitta den mörkare bärnstensfärgade lönnsirapen, Den har intensiv smak som kommer till sin rätt i de här luftiga muffinsen.
Instruktioner
- Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
- Vispa ihop smör och socker i en skål och rör sedan ner sirapen. Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt mjölet och rör om. Vänd ner nötterna. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda i cirka 17 minuter tills de reser sig och är gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Lägg över på galler.
- Häll strösockret i en kastrull och tillsätt 2 msk vatten. Hetta upp långsamt under omrörning tills sockret smält och lösts upp. Öka värmen och koka cirka 6 minuter tills sockermassan får en ljus gyllene färg. Lägg ut nötterna på en bakpappersklädd plåt och skeda sockermassan över en nöt i taget. Låt svalna.
- Garnering:
Vispa smör, lönnsirap och florsocker i en skål till en fluffig konsistens. Fördela glasyren över muffinsen och toppa med en karamelliserad pekanhalva.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar