Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekannöt- och kolapaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Servera denna paj med vaniljglass och du är i himlen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt till pajskalet och tryck ut i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut pajskalet och pricka bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
  3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka häftigt ca 20 minuter utan omrörning tills smeten tjocknat något. Fördela nötterna i pajskalet och häll över kolasåsen. Grädda 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maja75 25 augusti 2008

    Otroligt god paj! Väldigt söt men fantastisk i små mängder. Ett tips är att värma pajen (i micro) om den kallnat före servering. Den blir då inte så seg och kolan blir härligt varm och "rinnig".

  • myskusen 11 februari 2011

    Läskigt gott med Pekannöt paj! MUMSIGT VÄRRE!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.