Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekannötpaj med färskost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lite seg, kolaaktig nötpaj med len konsistens av färskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º och 180º.
  2. Dela smöret och finfördela det i mjölet med en gaffel. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut den i en form med avtagbar kant cirka 23 cm. Nagga botten och fäst kanten med foliepapper. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
  3. Sänk värmen till 180 grader. Koka upp smör och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.
  4. Vispa råsocker och ägg pösigt. Tillsätt pekannötterna och vanilj. Blanda samman med ostsmeten och fyll pajskalet. Grädda på 180 grader i cirka 30 minuter. Servera ljummen med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.