Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekansnöbollar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Älskar du pekannötter? Då ska du prova dessa kakorna! Festliga små nötkakor att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 150 grader.
  2. Smör och socker röres med elvisp vitt och pösigt. Tillsätt salt och vaniljeessens.
  3. Mal nötterna i en fodprocessor eller blender. Nötterna får inte bli oljeglatta.
  4. Pressa de malda nötterna genom en sil för att "lufta" dem. För stora bitar i sikten mals en gång till.
  5. Rör i nötterna och mjölet i degen, tills den hänger samman, och rulla små bollar mellan handflatorna i den önskade storleken (valnötsstora bolllar). Bollarna sätts på bakplåtsklädda bakplåtar och gräddas i 45 minuter.
  6. Bollarna rullas i florsocker medan de fortfarande är varme. Låt bollarna avsvalna helt. Så rullas de ytterligare en gång i florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.