Du behöver inte åka till Kina för att njuta av en specialitet. Denna Asieninspirerade variant av Pekinganka är säker och festlig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop honung, hoisinsås och vinäger i en skål.
- Skölj och torka av kycklingen. Lägg den på galler. Pensla med sås. Stek i ugnen ca 1 timma och 15 minuter.
- Apelsinsås: Skölj apelsinerna. Finstrimla det yttersta gula skalet och koka det mjukt i vatten, ca 5 minuter. Blanda ner det i kycklingfonden. Tillsätt sojan. Koka upp. Red med arrowrot eller maizenamjöl. Pressa apelsinerna och tillsätt saften. Smaka av med sherry.
- Pannkakorna: Bllanda mjöl, vatten och olja i en skål. Arbeta samman till en smidig deg. Dela degen i 12 lika stora bollar. Kavla ut varje del till 10 cm stora pannkakor, stek dem.
- Ta av skinnet på kycklingen. Tranchera bröstköttet, lägg upp på serveringsfat, lägg kycklingvingar och kycklinglår vid sidan om. Servera med pannkakor, apelsinsås och lite strimlad purjolök.
Publicerat den
6 februari 2008
Skriv kommentar