Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du behöver inte åka till Kina för att njuta av en specialitet. Denna Asieninspirerade variant av Pekinganka är säker och festlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop honung, hoisinsås och vinäger i en skål.
  2. Skölj och torka av kycklingen. Lägg den på galler. Pensla med sås. Stek i ugnen ca 1 timma och 15 minuter.
  3. Apelsinsås: Skölj apelsinerna. Finstrimla det yttersta gula skalet och koka det mjukt i vatten, ca 5 minuter. Blanda ner det i kycklingfonden. Tillsätt sojan. Koka upp. Red med arrowrot eller maizenamjöl. Pressa apelsinerna och tillsätt saften. Smaka av med sherry.
  4. Pannkakorna: Bllanda mjöl, vatten och olja i en skål. Arbeta samman till en smidig deg. Dela degen i 12 lika stora bollar. Kavla ut varje del till 10 cm stora pannkakor, stek dem.
  5. Ta av skinnet på kycklingen. Tranchera bröstköttet, lägg upp på serveringsfat, lägg kycklingvingar och kycklinglår vid sidan om. Servera med pannkakor, apelsinsås och lite strimlad purjolök.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.