Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.
Slanta morötterna. Dela blomkålen i små buketter. Skala vitlöken. Lägg morötter, blomkål, vitlök och pinjenötter i en ugnsfast form. Ringla över lite olja samt salta och peppra.
Sätt in grönsakerna i ugnen och baka i ca 15 min, tills de fått lite färg och känns mjuka. Sänk ugnsvärmen till 200º.
Skär skinkan i strimlor. Blanda den med pastan och grönsakerna i formen. Blanda ihop ägg, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över pastan. Toppa med ost. Grädda i ugnen ca 20 min tills gratängen har fått fin färg.
Hejsan, tänkte jag skulle prova det här receptet när ja nu har d flesta ingredienser hemma.. men vad menar du med "slanta morötterna"? inte bekant med det begreppet.. riva? skära skivor?
Hejsan, tänkte jag skulle prova det här receptet när ja nu har d flesta ingredienser hemma.. men vad menar du med "slanta morötterna"? inte bekant med det begreppet.. riva? skära skivor?