Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne- och skinkgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º samt 200º.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.
  3. Slanta morötterna. Dela blomkålen i små buketter. Skala vitlöken. Lägg morötter, blomkål, vitlök och pinjenötter i en ugnsfast form. Ringla över lite olja samt salta och peppra.
  4. Sätt in grönsakerna i ugnen och baka i ca 15 min, tills de fått lite färg och känns mjuka. Sänk ugnsvärmen till 200º.
  5. Skär skinkan i strimlor. Blanda den med pastan och grönsakerna i formen. Blanda ihop ägg, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över pastan. Toppa med ost. Grädda i ugnen ca 20 min tills gratängen har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tsirvio 28 september 2009

    Hejsan, tänkte jag skulle prova det här receptet när ja nu har d flesta ingredienser hemma.. men vad menar du med "slanta morötterna"? inte bekant med det begreppet.. riva? skära skivor?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.