Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med broccoli och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb, enkel men väldigt god vardagsmat som passar hela familjen. Servera med en stor bit parmesan att riva eller hyvla själv vid bordet. Sönerna älskar denna en varm sommardag. Själv tar jag gärna ett glas vin till och njuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort stjälken och dela broccolin i små buketter. Lägg dem i en kastrull och slå på vatten så det täcker. koka i 10 minuter, så den blir lite mosig. Häll av i ett durkslag.
  2. Koka upp mycket vatten till pastan och tillsätt salt. Sätt på medelvärme.
  3. Häll oljan i en stekpanna och sätt den på medelvärme. Skala vitlöken och lägg den och chilin i stekpannan och stek tills vitlöken blivit gyllene. Häll i tomaterna och lite salt och låt puttra 10 minuter.
  4. Lägg samtidigt i pastan, koka tills den är al dente (viktigt hos oss med diabetiker i familjen att det är lite tuggmotstånd och bättre värde på kolhydraterna). Lägg broccolin i såsen och blanda om ordentligt.
  5. Häll av pastan i durkslaget. Lägg i den avrunna pastan i såsen, häll på grädde och blanda om. Låt puttra ihop någon minut.
  6. Servera med en stor bit parmesan att riva eller hyvla över vid bordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.