Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med kyckling och aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här mustiga pastarätten med kyckling, aubergine och tomat är en lättlagad rätt som är elegant att servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Stick hål runtom auberginen med hjälp av en gaffel. Lägg auberginen på en plåt och rosta den i ugnen cirka 20 minuter tills skalet är bränt och har fått blåsor. Lägg auberginen i en plastpåse tills den är tillräckligt sval att hantera. Skala och skär den i lagom stora munsbitar. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull över hög värme. Fräs lök och vitlök cirka 2 minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingtärningarna och bryn dem runtom cirka 5 minuter. Tillsätt paprikapulver och oregano och blanda ner 1 dl vatten.
  3. Fräs under omrörning 1 minut och tillsätt passerade tomater, tomatpuré och aubergine. Fräs 5 minuter på medelvärme, sänk värmen och låt puttra medan pastan kokar.
  4. Lägg pastan i kokande vatten och koka 10 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka i den varma kastrullen. Häll såsen över pastan och värm under omrörning cirka 2 minuter. Servera pastan med parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.