Den här mustiga pastarätten med kyckling, aubergine och tomat är en lättlagad rätt som är elegant att servera.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Stick hål runtom auberginen med hjälp av en gaffel. Lägg auberginen på en plåt och rosta den i ugnen cirka 20 minuter tills skalet är bränt och har fått blåsor. Lägg auberginen i en plastpåse tills den är tillräckligt sval att hantera. Skala och skär den i lagom stora munsbitar. Ställ åt sidan.
- Hetta upp oljan i en kastrull över hög värme. Fräs lök och vitlök cirka 2 minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingtärningarna och bryn dem runtom cirka 5 minuter. Tillsätt paprikapulver och oregano och blanda ner 1 dl vatten.
- Fräs under omrörning 1 minut och tillsätt passerade tomater, tomatpuré och aubergine. Fräs 5 minuter på medelvärme, sänk värmen och låt puttra medan pastan kokar.
- Lägg pastan i kokande vatten och koka 10 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka i den varma kastrullen. Häll såsen över pastan och värm under omrörning cirka 2 minuter. Servera pastan med parmesanost.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar