Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med räkor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Färska räkor i en het tomat- och örtsås kan väl ingen motstå?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken grovt. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka tomaterna grovt och blanda ner vitlöken.
  2. Hetta upp oljan på medelvärme och fräs den gula löken. Tillsätt tomaterna och vitlöken. Salta och fräs ytterligare 5 minuter. Blanda ner senap, peppar, buljong och vin. Sjud upp och låt sjuda i 10 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg pastan i vattnet och låt den koka enligt förpackningens anvisningar. Låt pastan rinna av väl.
  4. Tillsätt räkorna till såsen och värm upp dem i cirka 1 minut. Tillsätt pastan, blanda väl och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp på tallrikar och strö över svartpeppar. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.