Penne rigate med strimlad oxfilé och valnötter

Enkel pasta möter saftig oxfilé i krämig sås med valnötter.

Ingredienser

400g Barilla penne rigate
400g strimlad oxfilé
25 g smör
1 zucchini
100 g valnötter
3 dl grädde
2 tomater
2 krm salt

Garnering:
25 g valnötter
70 g riven parmesan

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1124
Sparat:
18

Gör så här

Dela zucchinin i fyra delar på längden och skär ½ cm tjocka bitar.
Bryn smöret, stek oxfilén på hög värme tills den fått fin yta, ca 2 minuter. Salta och sänk värmen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Blanda ner zucchini och valnötter i stekpanna. stek tills zucchinin fått fin färg. Häll på grädde och låt sjuda ca 5 minuter.
Dela tomaterna i 2-3 cm stora bitar och lägg i såsen, blanda ihop.

Blanda pastan med såsen och garnera med parmesan och valnötter. Servera!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
över 2 månader
av heanea
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader