Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxrullader med potatiskaka och varm gurka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God söndagsmiddag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Oxrullader: Sätt ugnen på 175 grader Skala morötterna och sellerihuvudet, skölj purjolöken och skär allt i stavar. Skär även korven i stavar. Bred lite senap på varje köttbit. Fördela grönsakerna och korven på köttet, rulla ihop och försegla med en tandpetare. Salta och peppra. Bryn rulladerna i lite smör och olja och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Sås: Skala och skiva löken och fräs den i stekpannan tills löksyran försvinner. Häll i tomatpuré, porter och köttbuljong och lägg i lagerbladen. Låt skyn koka upp och koka den tills det beska i portern försvunnit (ca 10 minuter). Häll skyn över rulladerna och stek dem i ugnen i ca 60 minuter. Känn med en sticka så att de är färdiga. Ta ut rulladerna ur ugnen och ta bort tandpetarna. Sila buljongen, vispa i osten och låt såsen koka upp. Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaksätt såsen med salt, peppar, lingonspad eller gelé och ev. lingon. Lägg i rulladerna i såsen och värm upp dem.
  3. Potatiskaka: Skala och riv potatisen på den grövsta sidan av rivjärnet. Häll i det smälta smöret och salta och peppra. Häll lite smör eller olja i en stekpanna och platta ut den rivna potatisen som en kaka. Bryn potatiskakan i ca 5-10 minuter tills den får en fin färg. Vänd kakan med hjälp av ett lock eller en tallrik. Låt den andra sidan steka på svag värme tills potatiskakan får fin färg och är riktigt mjuk.
  4. Gurka: Skala gurkan, skär bort kärnhuset och skär gurkan i sneda bitar. Smält en klick smör i en kastrull, lägg i gurkan och häll på lite vatten. Smaksätt med salt och peppar. Värm gurkan på låg värme. Tillsätt löken och persiljan strax innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.