En kaka i långpanna med en glasyr med bl.a. lakritspulver, florsocker och flingsalt.
Kan man inte få tag i lakritspulver så mortla turkisk peppar eller använd lakritsströssel.
I denna kakan har jag använt Supersalta flakes (Kryddhuset) tills jag har skickat efter lakritspulver från Borgeby Kryddgård.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°C.
Lägg två smörpapper omlott i en långpanna som är cirka 32x40 cm.
- Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen.
- Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten.
- Bred ut smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
- Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i lakrits och vatten. Sikta över kakao och florsocker och rör till en jämn smet. Koka samman tills glasyren tjocknar något.
- Ta ut kakan och bred över glasyren medan kakan är varm. Strö över saltflingor.
- Skär kakan i fyrkantiga bitar med en sågtandad kniv.
Publicerat den
21 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa blev helt plötsligt mina absoluta favoriter!!!! Helt underbara!!!!!!!!!!!!!