I kakan ingår hockeypulver, som säljs i kiosker.
Instruktioner
- Ger ca 48 bitar
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen. Låt svalna något.
- Vispa ihop ägg och socker och blanda i chokladsmöret. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Den skall vara kladdig.
- Fudge: Koka ihop grädde, sirap och farinsocker. Låt koka 20 minuter på medelvärrme. Krossa karamellerna i en mortel. Häll ner det samt hockeypulvret i kolasmeten när det kokat färdigt.
- Låt stå kvar på värme och rör så att karamellkrosset löser sig, ca 2 minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt mjölkchokladen. Rör tills chokladen smält.
- Häll fudgen över kakan och låt kakan kallna helt innan den serveras. Krossa några karameller och strö över kakan.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar