Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med lakritsfudge

 
Skriv ut

I kakan ingår hockeypulver, som säljs i kiosker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 48 bitar
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop ägg och socker och blanda i chokladsmöret. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Den skall vara kladdig.
  5. Fudge: Koka ihop grädde, sirap och farinsocker. Låt koka 20 minuter på medelvärrme. Krossa karamellerna i en mortel. Häll ner det samt hockeypulvret i kolasmeten när det kokat färdigt.
  6. Låt stå kvar på värme och rör så att karamellkrosset löser sig, ca 2 minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt mjölkchokladen. Rör tills chokladen smält.
  7. Häll fudgen över kakan och låt kakan kallna helt innan den serveras. Krossa några karameller och strö över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.