Fläskfilén får en aromatisk kryddsmak av både grön- och rosépeppar. Passar till buffé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn köttet runt om i olja. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Stek köttet mitt i ugnen till 65 graders innertemperatur, ca 40 minuter. Låt kallna.
Skär köttet i breda skivor och lägg på ett serveringsfat.
Bryt blomkålen i buketter. Skala och skiva löken. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök i olivolja. Häll på buljong och tillsätt salt. Låt koka under lock ca 5 minuter tills blomkålen är mjuk.
Häll bort buljongen och låt kallna. Blanda blomkålen med citronskal före servering.
- Bryt blomkålen till crèmen i buketter. Koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Låt rinna av och krama ur vätskan i en handduk. Mixa slät med crème fraiche och smaka av med salt.
- Garnera fläskfilén med citronmarinerad blomkål och blomkålscrème. Strö över rucola och pinjenötter.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar