Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparbiff med James Bond-sås

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Toppengod festrätt! Såsen kan göras färdig drygt en timme innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gärna köttet ligga framme i rumstemperatur en timme innan det ska stekas. Strö på rikligt med peppar.
  2. Sås: Hacka löken, skär champinjonerna i klyftor, halvera oliverna och lägg undan åtta halvor till garnering. Fräs löken i matfettet. För över den till en traktörpanna eller vid kastrull.
  3. Stek champinjonerna vackert bruna i samma stekpanna som löken. Lägg den till löken, men ta undan cirka 1/3 till garnering. Blanda också i oliver, pimiento och ingefära. Häll på vatten, kalvfond och crème fraîche. Rör om och tillsätt maizenaredningen. Låt koka upp under omrörning. Smaksätt med peppar, soja och eventuellt portvin.
  4. Dra kastrullen åt sidan, lägg lock på och låt den få mogna i smak medan du steker köttet.
  5. Låt köttet få vacker stekyta på båda sidor i ganska het panna. Sänk temperaturen och stek köttet färdigt. Salta. Lägg upp kött och sås på varma tallrikar. Servera kokt potatis och grönsallad utan dressing till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 25 november 2009

    Receptet verkar lika spännande som en James Bond film. Återkommer med betyg när jag lagat o ätit denna spännande rätt.

  • Lennart_58 11 december 2009

    GOTT, SUPERGOTT. Synd att det inte finns högre poäng, 5 är för lite. Tack för denna kulinariska smakupplevelse.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.